Πληροφορία

Είναι η καλύτερη εποχή. Είναι η χειρότερη εποχή. Η εποχή της Θείας Πληροφορίας.

Πάνε δεκαπέντε, είκοσι, άντε είκοσιπέντε χρόνια το πολύ, που για να κατακτήσεις μια πληροφορία, έπρεπε να μοχθήσεις. Να ψάξεις , να την εντοπίσεις και, όταν (και αν την έβρισκες) εφόσον ήθελες να τη διατηρήσεις και με κάποιο άλλο τρόπο, ασφαλέστερο από το …πεπερασμενο κεφάλι σου, έπρεπε να βρεις το κατάλληλο μέσο (χαρτί, γραφή, ντουλάπι…). Σήμερα, με μερικά κλικ πάνω στα πλήκτρα του υπολογιστή σου, έχεις διαθέσιμες όλες τις πιθανές και απίθανες πληροφορίες, που θα μπορούσες ποτέ να επιθυμήσεις. Δε χρειάζεται να ψάξεις, δε χρειάζεται να αναρωτηθείς, να αναζητήσεις, να παιδευτείς, να κουραστείς. Ολα στο πιάτο. Πληροφορία και γνώση φαστ φουντ . Κοινωνία της αφθονίας, κοινωνία της ευκολίας, κοινωνία της πληροφορίας.

Και όλος αυτός ο όγκος γνώσεων, λέξεων, μηνυμάτων, ιδεών, σκέψεων, γεγονότων, αριθμών, εικόνων, φωτογραφιών με κάνει να νοιώθω άβολα, αμήχανα, με τρελλαίνει. Νοιώθω σαν όλα να έχουν πια ειπωθεί, σαν τίποτε να μην έχει πια σημασία. Να μην έχει σημασία το αν θα μιλήσεις, το αν θα σωπάσεις, το αν έχεις κάτι να πεις, το αν θα σκεφτείς κάτι.

Και ώρες ώρες, όπως κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή μου, έχω την αίσθηση, πως θα εκραγεί το κεφάλι μου και θα κάνει ένα τεράστιο μπαμ, και αυτό θάναι το καινούργιο big bang και όλες οι πληροφορίες, όλα τα γράμματα, όλοι οι αριθμοί θα αρχίσουν να ξεχύνονται από το μυαλό μου στους ώμους μου, κι από κει στο σώμα μου και θα κυλάνε στο πάτωμα και θα ρέουν και θα ρέουν αενάως μέχρι να πλημμυρίσουν όλη τη Γη, μέχρι που η Πληροφορία να γεμίσει κάθε σημείο του Σύμπαντος, της Οικουμένης .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: