ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ : ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΦΩΝ

Φτάσαμε λοιπόν στο αμήν.

Και πάρθηκαν τα νέα ‘αναγκαία’ μέτρα, για τη σωτηρία της “πατρίδας” (πόσο έχει ξεφτιλιστεί κι αυτή η λέξη…)

Και νιώθω θλιμμένη, εξευτελισμένη, οργισμένη, έξαλλη.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ.

Απ΄ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ζω σε ένα συνεχή απόηχο από σκάνδαλα, που, όσο περνούν τα χρόνια, πληθαίνουν ασύστολα.

Και πλέον, νομίζω πως μπορούμε να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή και να χωρίσουμε την ελληνική κοινωνία στα δύο : στους έχοντες, στους κατέχοντες, στους εύπορους (έτσι δεν το είπε ο κύριος Βγενόπουλος;) από τη μια και στα κορόιδα από την άλλη.

Στα κορόιδα εμάς, που με αγωνία μετράμε και ξαναμετράμε τα χρήματά μας, και κάνουμε υπολογισμούς με εξισώσεις τρίτου βαθμού, για να κατορθώσουμε να φτάσουμε ασθμαίνοντας μέχρι το τέλος του μήνα, όπου ξαναπληρωνόμαστε για να ξαναρχίσουμε να τρέχουμε πίσω από λογαριασμούς και υποχρεώσεις, που μας κυνηγάνε σα λυσσασμένα σκυλιά: κοινόχρηστα, δάνεια, κάρτες, φροντιστήρια, σούπερ μάρκετ, ΔΕΗ, ασφάλειες, ρούχα των παιδιών κ.λπ, κ.λπ, κ.λπ… (Θα έχετε ακούσει φαντάζομαι την καινούργια ατάκα της εποχής : «μα γιατί περισσεύει τόσος μήνας στο τέλος των χρημάτων;» )

Και ξέρουμε όλοι μας πάρα πολύ καλά, ποιοι φταίνε, ποιοι είναι οι υπαίτιοι της κατάστασης, που αντιμετωπίζουμε.

Και κανείς ΤΟΥΣ δεν αντιδρά.

Θα μου πείτε : και τι περίμενες;

Αυτοκτονίες; Σεπούκου; Χαρακίρι;

Ναι, γιατί όχι;

http://img.photobucket.com/albums/v144/Nefarious_Hatter/seppuku.jpg

Άσε, που θα εύρισκαν τροφή και τα δελτία ειδήσεων και θα σταματούσαν να μας ζαλίζουν με τη Μέρκελ και τον Ρεν.

Εν τάξει. Ας σοβαρευτούμε. Στην Ελλάδα ζούμε. Ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρούνε τα λαμόγια, που λυμαίνονται τόσα χρόνια αυτό τον έρημο τόπο; Όχι αυτοκτονίες δε θα δούμε εδώ αλλά ούτε καν προσφέρεται κανείς να βάλει το χέρι στη τσέπη, να δώσει κάτι, να επιστρέψει ένα μικρό έστω κομμάτι από τα κλεμμένα, για να βοηθήσει τη κατάσταση.

Και ΑΥΤΟ είναι που με κάνει έξαλλη.

Καθώς και η –εμφανής- ΜΗ ΠΡΟΘΕΣΗ των ‘ήγετών’ μας να τιμωρήσουν παραδειγματικά κάποιους –κάποιον έστω- από τους ενόχους.

Δε πάει όμως άλλο.

Μέχρι σήμερα, έχω καταπιεί αμάσητα πολλά.

Κυρίως με το άλλοθι του ‘ και τι μπορώ να κάνω εγώ;’.

Πράγματι, σε ένα μεγάλο βαθμό, όπως είναι δομημένη η κοινωνία αυτή τη στιγμή, ο απλός πολίτης -εγώ, εσείς, -ο μη κατέχων, για να συνεννοούμαστε- δεν έχει τη δύναμη να κάνει και πολλά πράγματα.

Ούτε και πιστεύω πως με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, απεργίες των μιας και των δυό, ημερών, θα διορθωθεί κάτι. Σιγά μην ιδρώσει το αυτί τους από κάτι τέτοια. Βουτυράκι στο ψωμί των εργοδοτών οι μισθοί των απεργών.

Και όμως, με βασανίζει αφάνταστα η ιδέα του να παραμένω άπρακτη, και να υπομένω παθητικά τα πάντα.

Κάτι πρέπει να κάνω. Κάτι πρέπει να κάνουμε.

Ας το πιάσουμε από την αρχή.

Ποιοι οδηγήσανε το κράτος στο χείλος της καταστροφής;

Ποιοι φάγανε τα λεφτά;

Οι πολιτικοί και τα λαμόγια, οι κάθε λογής ‘ισχυρές’ μειοψηφίες, οι κάθε λογής διαπλεκόμενοι για να στηρίξουν τα συμφέροντά τους και να οδηγήσουν το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού πλούτου στις τσέπες τους. Και καλούμαστε εμείς, η αδύναμη πλειοψηφία να πληρώσουμε τα σπασμένα της ισχυρής μειοψηφίας.

Και κερατάδες και δαρμένοι, δηλαδή.

Μπορούμε εμείς, από τη θέση που βρισκόμαστε σήμερα να κάνουμε κάτι για τη τιμωρία των ενόχων;

Ας πάρουμε τους πολιτικούς. Μη μου επαναλάβετε το κλασσικό : μην τους ξαναψηφίσουμε. Εν τάξει. Δεν θα τους ξαναψηφίσουμε. Ακόμα όμως και αν εγώ-εσείς- εκατό-διακόσιοι, χίλιοι, εκατό χιλιάδες ψηφοφόροι δεν ψηφίσουν και πάλι θα συγκροτηθεί κυνο-βούλιο από τους συγκεκριμένους πολιτικούς, τους ελέω κληρονομικότητας πολιτικούς, έστω και με τις ελάχιστες ψήφους, όσων προσέλθουν στις κάλπες, γιατί το υπαγορεύει το συμφέρον τους. Και ας μην αρχίσουμε για μια φορά ακόμα ατελείωτη θεωρητική συζήτηση για τα μικρά κόμματα και για κυβερνήσεις συνασπισμού και…και…και…

Πολιτικοί γιοκ. Στο απυρόβλητο. Τους αφήνουμε στην άκρη προς το παρόν.

Πάμε τώρα στα λαμόγια. Εδώ νομίζω ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να τους πονέσουμε, αν κατορθώσουμε να θίξουμε το μόνο πράγμα, που τους αγγίζει, το μοναδικό θεό τους : τα οικονομικά τους συμφέροντα. Πώς το έλεγε ο Καραγάτσης; «Το χρήμα, μοχλός ιστορικών εξελίξεων.» Το νοιώσαμε στο πετσί μας.

Σειρά μας τώρα, να κατεβάσουμε το μοχλό.

Ας μποϋκοτάρουμε τις δουλειές τους.

Ας ξεκινήσουμε μποϋκοτάζ προκειμένου να τους εξαναγκάσουμε, να τους εκβιάσουμε να βάλουν το χέρι στη τσέπη ‘εθελοντικά’ και να πληρώσουν κι αυτοί.

Σήμερα, η τεχνολογία μας δίνει δύναμη (ίσως τη μόνη, που μας έχει απομείνει).

Διαδικτυακά μπορούμε να επικοινωνήσουμε, να συνεννοηθούμε, να οργανωθούμε.

Προτείνω λοιπόν το εξής : Ας ξεκινήσουμε ένα μόνιμο μποϋκοτάζ στις επιχειρήσεις όλων αυτών, που για τόσα χρόνια εκμεταλλεύτηκαν με άθλιο τρόπο, λεηλάτησαν, λήστεψαν και τελικά στραγγάλισαν το τόπο, για να εξυπηρετήσουν δικά τους ποταπά, καιροσκοπικά –αλλά καθόλου ‘φθηνά’ –συμφέροντα.

Ας ξεκινήσουμε ένα μποϋκοτάζ, που δε θα διαρκέσει μια, δυο τρεις ημέρες αλλά θα είναι μόνιμο, μέχρι να δούμε να φέρνει κάποια αποτελέσματα. Νομίζω ότι είναι το μόνο, που μπορούμε να κάνουμε. Αν συμφωνείτε διαδώστε το μέσω Blog, facebook, twitter, με fax, με mail, δια λόγου ή με ό,τι άλλο μέσον μπορείτε.

Να το φωνάξουμε να ακουστεί.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ.

Να μάθουν τι γίνεται και γιατί.

Να μάθουν ότι θα το συνεχίσουμε μέχρις εσχάτων (στο κάτω κάτω για μας τα ‘έσχατα’ μπροστά μας είναι. Δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα)

Ας δημιουργήσουμε λοιπόν όλοι μαζί μια λίστα με τα ονόματα των προς ‘εμπορική απομόνωση’ επιχειρήσεων . Όποιος έχει στο μυαλό του κάποιαν επιχείρηση, της οποίας τα αφεντικά έβλαψαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το τόπο, και, στην οποία μπορεί να εφαρμοστεί κάποιας μορφής μποϋκοτάζ, ας προσθέσει το όνομά της στη λίστα.

Αφού δε μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο ας δουλέψουμε κι εμείς με προγραφές. Και, (που ξέρετε;) αν τυχόν και μια τέτοια κίνηση πιάσει, ίσως αποτελέσει και αντι-κίνητρο για μελλοντικές ανάλογες έκνομες πράξεις (ναι, ναι ξέρω, πολύ αισιόδοξη είμαι)

Ξεκινάω πρώτη με τις προτάσεις μου :

Επιχείρηση Νο 1 : Η εκκλησία.

«Επιχείρηση», που αν ήθελε, από μόνη της θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα. Πάσχα έρχεται. Αφήστε τον οβολό σας ήσυχο στη τσέπη σας. Μακριά από τα παγκάρια όλοι. Μην αγοράσει κανείς κεριά από τις εκκλησίες.

Επιχείρηση Νο 2 : Siemens.

Δόξα τω Θεώ, σε εποχή υπερπληθώρας αγαθών ζούμε. Ως οικιακοί καταναλωτές ας αρνηθούμε να αγοράσουμε οποιοδήποτε προϊόν της εταιρείας, που με τα λαδώματά της και τις υπερτιμολογήσεις, που πέτυχε μέσω αυτών, έχει ζημιώσει αρκετά το ελληνικό δημόσιο.

Επιχείρηση Νο 3: ΜΜΕ

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι βαρόνοι των media ελέγχουν τους πολιτικούς του τόπου, και επιχειρούν να χειραγωγήσουν με κάθε αθέμιτο και ανέντιμο τρόπο τη σκέψη, τη κρίση και τη ζωή μας. Να κλείσουμε τις τηλεοράσεις ανέφικτο καθώς η τηλεόραση έχει μπει σε κάθε σπίτι, αποτελεί μια μόνιμη συντροφιά του νεοέλληνα. Το ίδιο και τα ραδιόφωνα. Μπορούμε όμως πανεύκολα να πούμε τέλος στις εφημερίδες. Τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική τους μορφή. Σταματάμε να αγοράζουμε εφημερίδες, σταματάμε ακόμα και να μπαίνουμε στις ιστοσελίδες τους.

Επιχείρηση Νο 4 : Εμπορικά Κέντρα ΤΗΕ ΜΑLL

και THE GOLDEN HALL

Γνωστές οι παρανομίες, με τις οποίες χτίστηκαν και τα συμφέροντα, που κρύβονται πίσω τους. Ας τα απαξιώσουμε λοιπόν. Τέρμα τα ψώνια εκεί, τέρμα τα φαγητά, οι καφέδες, τα σινεμά.

..

..

Με αυτές τις προτάσεις ξεκινάω τη λίστα των προγραφών. Περιμένω τις απόψεις σας και τις ιδέες σας.

..

..

..

ΥΓ1 : Στην ιδιότυπη σοσιαλδημοκρατική κοινωνία που ζούμε, μπορεί να άργησα λίγο, αλλά επιτέλους κατάλαβα πώς ακριβώς λειτουργεί η δημοκρατία (με δ μικρό). Ως εκ τούτου, εντελώς δημοκρατικά, δεν πρόκειται να δεχθώ αντίλογο του τύπου ‘η εκκλησία επιτελεί θεάρεστο έργο’ και ‘τόσα συσσίτια φτωχών διοργανώνει’ και ‘άμα μποϋκοτάρουμε τις επιχειρήσεις, μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα, και να εξαναγκαστούν να προχωρήσουν σε απολύσεις’ κ.λπ, κ.λπ. Όχι, εδώ που φτάσαμε, έτσι κι αλλιώς οι φτωχοί θα πεινάσουν και οι εργαζόμενοι θα απολυθούν. Ας μη σταθούν στο δρόμο μας ψευτοηθικά διλήμματα. Αν δε ληφθούν δραστικά μέτρα, δε πρόκειται να επιβιώσει κανείς μας. Αν η χώρα σταθεί στα πόδια της, θα σταθεί και ο καθένας μας ατομικά.

.

ΥΓ2: Επίσης, εδώ που φτάσαμε μήπως θα έπρεπε όλοι μας να κυττάξουμε να στηρίξουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τα ελληνικά προϊόντα, από τυρί μέχρι κάλτσα; (Μη παρεξηγηθώ, δε προτρέπω σε μποϋκοτάρισμα των γερμανικών, γαλλικών ή κογκολέζικων προϊόντων. Απλά, θεωρώ επιτακτική την ανάγκη, αυτή τη στιγμή να στηρίξουμε το σπίτι μας, όπως μπορεί ο καθένας μας. )

Μήπως θα έπρεπε επιτέλους να αρχίσουμε να στηρίζουμε και τα μαγαζάκια της γειτονιάς μας; (όσα έχουν επιβιώσει τέλος πάντων) κι ας μη διαθέτουν τον ‘αφρό’ των προϊόντων, που θα βρούμε στα λαμπερά εμπορικά κέντρα; Ας το σκεφτούμε, γιατί σε λίγο καιρό από τον πολύ αφρό, μόνο μπουρμπουλήθρες θα βγάζουμε.

.

ΥΓ3 : Θεωρώ ότι όλοι μας θυμόμαστε και τα σκάνδαλα και τους διαπλεκόμενους. Καλού κακού όμως παραθέτω μερικές διευθύνσεις, (ο κατάλογος φυσικά είναι απλώς ενδεικτικός) στις οποίες καταγράφονται διεξοδικά (και είναι πολλά-πάρα πολλά πανάθεμά τα) τόσα τα σκάνδαλα της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

(Σκάνδαλα : το σημείο, όπου ο σοσιαλισμός συνάντησε τον καπιταλισμό)

THE MALL

Πέντε χρόνια ΝΔ – Πενήντα σκάνδαλα

90+1 μεγάλα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. 1993-2004

.

ΥΓ 4 : Και μετά από όλον αυτόν τον αγωνιστικό και επαναστατικό οίστρο, να τι βλέπω τις τελευταίες μέρες, από τη στιγμή, που ανακοινώθηκαν τα μέτρα, κάθε φορά που μπαίνω στο πίνακα ελέγχου του blog μου. Το κατέγραψε και ο Allu Fun MArx, και το κακό συνεχίζεται.

.

Δηλαδή, για όποιον δεν κατάλαβε : εδώ, ο κόσμος καίγεται και κάποιοι… χτενίζονται.

Ρε, μπας και τελικά μας αξίζουν όλα αυτά ;;;

Advertisements

11 Σχόλια to “ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ : ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΦΩΝ”

 1. Καλημέρα Χούλκ.
  Επιτέλους αρχίζεται ένας ένας να δείχνετε αυτό που νιώθω εδω και πολύ καιρό. Είχα αρχίσει να ανησυχώ μήπως δεν είμαι και πολύ καλά στα μυαλά μου.
  Είναι πολύ καλή η ιδέα σου και ελπίζω να γίνει κάτι, κάτι, αυτή η αδυναμία του να δηλώσεις το τι πιστεύεις είναι τρομερή. Όσο για τα συνδυκάτα κάθε είδους που είναι μεγάλοι μέτοχοι στο πως ήρθαμε εδω που φτάσαμε δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη ούτε για πορείες αλλά ούτε για γειά σου.
  Καλή Κυριακή, παρόλα αυτά…

 2. Houlk μου καμαρώνω την αγωνιστική σου διάθεση!!! Δεν υπάρχει άλλη λύση από την αυτοοργάνωση και την ανάληψη της προσωπικής μας ευθύνης μπροστά σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν.
  Όμως τα βαμπιρ που προγράφεις είναι καλά οργανωμένα και μας τα παίρνουν από φανερούς και κρυφούς δρόμους. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για αδράνεια.

  Όσο για τα «μέλη» της λίστας άσε με να υπερθεματίσω για την εκκλησία (300€ μαύρα ζήτησε ο παππάς για να κακοψελίσει δυο λόγια για τον παππού!!!!). Πιστεύω ότι πρέπει να στραφούμε προς τα ελληνικά προϊόντα, έχεις δίκιο.

  Το μόνο που βλέπω να έχει κάποιο θετικό χρώμα σε όλα αυτά είναι η καταναγκαστική επιστροφή μας σε εκείνα που έχουν πραγματικό νόημα. Σε πιο πραγματικές ανάγκες, σε πιο ουσιαστικά έξοδα, σε πιο αληθινά πράγματα. Και σε πιο συνειδητές επιλογές!

 3. Αυτό με το σεπούκου, με ενδιαφέρει…Μπορώ να «βοηθήσω» όποιον από τους πολιτικούς μας αποφασίσει για λόγους ευθιξίας (λέμε τώρα) να το κάνει…
  Έχω γερά χέρια :)
  Σε φιλώ, καλημέρα και καλή βδομάδα…ψυχραιμία…

 4. Αυτό ακριβώς θα πει ΔΡΑΣΗ, βρε Χουλκ… Θα αναδημοσιεύσω.

 5. Αλκιβιάδης Νικηράτου Αλωπεκήθεν Says:

  Καλη μέρα Φιλενάδα! Μαζί σου!!! Απάνω τους παιδιά… ο Αγών είναι μεγάλος και σίγουρα πάμε για Θάνατο. Ο που…ης ο Καπιταλισμός είναι θεριό ανήμερο… αλλά δεν πρέπει να πάμε αμαχητί!!!
  Μην περιμένετε να καλέσουν την κλάση σας στις Θερμοπύλες. Ήδη βρισκόμαστε παρατεταγμένοι. Απο μάς εξαρτάται αν θα κρατήσουμε την ασπίδα και το σπαθί μας ή θα … «τσιμπίσουμε» το δώλαμα του διαζυγίου μενεγάκη ή τις πίπες και τα μπουκάλια του πορνιδίου.
  Και κάτι επιπλέον που άκουσα σήμερα το πρωί: καταγγελία της Πιπιλή (δεν έιμαι ΝΔ) ότι «ενώ μείωσαν τους μισθούς στους Ελληνες Πολίτες παράλληλα μείωσαν τα παράβολα ελληνοποιήσεων από €1.500 σε €750 … έτσι να βοηθήσουμε τους τουρκόγυφτους που θέλουν να γίνουν ελληνάκια.
  Προγράφω τους παρακάτω «καρχαρίες» και προτρέπω:
  Μακρυά από τα σαβουρομάγαζα LIDL, DIA, ΙΚΕΑ, LEROY
  Θα επανέλθω.
  Φιλιά σε όλους
  ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ Ο ΑΓΩΝ

 6. Αλκιβιάδης Νικηράτου Αλωπεκήθεν Says:

  Για ρίχτε μια ματά και σε αυτό βρε παιδια : YouPayYourCrisis.blogspot.com

 7. Ότι μας αξίζουν όλα αυτά, μας αξίζουν. Τι κάναμε τόσα χρόνια για να τα αποτρέψουμε. Ανταλλάσαμε τη σιωπή μας με ρουσφέτια και υποσχέσεις. Κάτω από τραπέζι το κράτος. Από κάτω κι εμείς.
  Καιρός είναι να κάνουμε κάτι. Μποϋκοτάζ λοιπόν στη λαμογια του ιδιωτικού κράτους.

 8. Συμφωνώ με τις προτάσεις αλλά για τις εφημερίδες διαφωνώ, εγώ τουλάχιστον τις διαβάζω όλες ανεξαρτήτως παράταξης για να βγάλω συμπέρασμα. Αλλά καλύτερα να τις διαβάζουμε διαδικτυακά… έτσι θα πληρώνουν για διαφημίσεις και δε θα έχουν και κέρδος…

 9. Ωραία, εγώ κάνω επίσης μποϋκοτάζ και στα προϊόντα που δεν παράγονται στην Ελλάδα όπως και στα «ελληνικά» προϊόντα που έχουν εργοστάσιο παραγωγής στα Σκόπια… (πήραν την επιδότηση από το ελληνικό κράτος και πήγαν όπου έχει φτηνούς εργάτες…) Τέτοιες επιχειρήσεις είναι: Παυλίδης (σοκολάτες) Diana (χαρτιά κλπ) κ.α. που δε θυμάμαι τώρα αλλά αν κοιτάτε προσεκτικά τις συσκευασίες θα τα εντοπίσετε… Επιπλέον, κάνω μποϋκοτάζ στο Μαλλιάρη που έχει εκδόσει «Ελληνομακεδονικό λεξικό» και όποιον άλλο τύχει να ακούσω να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια… Όσο για ρούχα, αγοράζω μόνο από βιοτεχνίες για να είμαι σίγουρη ότι δεν πληρώνω κάποια πολυεθνική ή κάποιον Έλληνα κροίσο… μια χαρά ρούχα βρίσκεις κι εκεί καμιά διαφορά!

 10. Καλησπέρα σε όλους.
  Δε θα απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά, καθώς θεωρώ ότι το μήνυμα των ημερών το έχουμε όλοι λάβει.
  Κουράγιο και καλή επιτυχία στον αγώνα που έχουμε όλοι να δώσουμε.

 11. […] ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ : ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΦΩΝ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: