Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Έλαβα ένα e-mail , στη δουλειά τις προάλλες, το οποίο με άφησε κατ΄ αρχάς άναυδη.
Σε δεύτερη σκέψη, γέλασα, θεωρώντας  πως πρόκειται για μια πολύ καλοστημένη φάρσα. Σε τρίτη σκέψη, είπα : ‘Bρε λες; Και γιατί όχι; στην Ελλάδα ζούμε»  και αποφάσισα να το διερευνήσω.

fek160210

Διαπίστωσα λοιπόν ότι είναι 100% γνήσιο. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το επιβεβαιώσει, ιδίοις όμμασι, εδώ, δίνοντας τα στοιχεία : Τεύχος Γ, αρ. ΦΕΚ 100, ημερομηνία 16-02-2010.

Πρόκειται λοιπόν για ένα ΦΕΚ, στο οποίο δημοσιεύεται η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να χαρίσει το υπόλοιπο της ποινής ενός καταδίκου και να άρει τις συνέπειες, που απορρέουν από τις καταδίκες διαφόρων άλλων.

Φαντάζομαι ότι το σκηνικό είναι περίπου γνωστό σε όλους μας, χάρη στις  χολλυγουντιανές παραγωγές , όπου ο κατάδικος, με αγωνία περιμένει τη χάρη, για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του, μετανιωμένος για όσες άδικες πράξεις , η σκληρή και κακιά ζωή τον έσπρωξε να διαπράξει.

Εντώ όμως είναι Ελλάντα, καρντιά μου.

Και, εκείνο, που με εντυπωσίασε στο συγκεκριμένο ΦΕΚ και στο γεγονός της άρσης των συνεπειών των ποινών, είναι αφ΄ ενός το είδος των παραπτωμάτων, και αφ΄ ετέρου η αιτιολογία για την οποία γίνεται η όλη διαδικασία.

Προσπάθησα να ομαδοποιήσω κάποιες περιπτώσεις, αποφεύγοντας εσκεμμένα κοινωνικά ευαίσθητες κατηγορίες όπως πχ. χρήση ναρκωτικών, μη πληρωμή διατροφής κ.λπ.

Έφτιαξα λοιπόν τον παρακάτω πίνακα :

(Η αρίθμηση αναφέρεται στην αντίστοιχη αρίθμηση του ΦΕΚ)

ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΠΡΑΞΗ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΩΝ
1 -κατοχή πυρομαχικών
-αγορά,πώληση,κατοχή ναρκωτικών ουσιών
-ληστεία,κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη
-παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία
-παράβαση υγειονομικού κανονισμού
Διορισμός στο  Δήμο Ρεθύμνης.
9 Κλοπή

Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Πρόσληψη στο Δήμο Ακρωτηρίου Χανίων, στο Δημόσιο, Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ.
20 Υπεξαίρεση Κατάθεση αίτησης προς διορισμό ή μονιμοποίηση συμβασιούχου στο δημόσιο τομέα ή ΟΤΑ (Δήμο Τεμένους).
10 Κλοπή Μη ύπαρξη κωλύματος για ανανέωση σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου με Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης− Αποχέτευσης Αργοστολίου.
8 Πλαστογραφία μετά χρήσεως
και απάτη σε βάρος του Δημοσίου
Επαναλειτουργία φαρμακείου  στη
Γαστούνη Ηλείας.
15 Ανθρωποκτονία με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία Επαγγελματική αποκατάσταση στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα.
11 Ζωοκλοπή, παράνομη κατοχή φυσιγγίων Μη ύπαρξη κωλύματος για
διορισμό ή  πρόσληψη  σε Ο.Τ.Α.
18 Παράβαση άρθρου 3 παρ. 6, 9 και περ. β
του Ν.2168/93 (Νόμος περί όπλων και εκρηκτικών)
Απόκτηση  Ελληνικής
Ιθαγένειας, συμμετοχή  σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων.
17 Απόπειρα ληστείας Έκδοση άδειας  εργασίας
προσωπικού ασφαλείας και άδεια εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας.
19 Παράνομη οπλοφορία Διορισμός  ως υπάλληλος σε εταιρεία φύλαξης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
22 Κλοπή Χορήγηση άδειας εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Και τα συμπεράσματα :

1.Ήταν γενικώς γνωστό μέχρι σήμερα  ότι αρκετές θέσεις στο Δημόσιο, έχουν καταληφθεί από κλέφτες. Φαίνεται ότι πλέον, το γεγονός αυτό νομιμοποιείται και θεωρείται πια προσόν να έχεις προϋπηρεσία, εμπειρία  και πλούσιο βιογραφικό στο τομέα της κλοπής .

2.Ομοίως προσόν φαίνεται να θεωρείται και η υπεξαίρεση, η πλαστογραφία, η απάτη σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ. κ.λπ.
Κράτος κλεφτών, καταχραστών, με τη βούλα πιά.

3. Αντίστοιχη εμπειρία (ελληνιστί know how)  απαιτείται και για όσους επιθυμούν να εργαστούν,  ως προσωπικό ασφαλείας. Διότι, κύριε, σου λέει, πώς να κάνεις το σεκιουριτά άμα δεν έχει κάνει και κάνα δυο ληστείες, δυο τρεις κλοπές, άμα δεν έχεις κρατήσει όπλο επάνω σου; Είναι σαν να θες να γίνεις σεφ σε γκουρμέ εστιατόριο χωρίς να έχεις τηγανίσει ποτέ σου αυγά. Νομίζω;

4.Η παράνομη οπλοφορία,  η κατοχή όπλων και  πυρομαχικών και η παράβαση των σχετικών νόμων, όχι μόνο δεν ενοχλούν αλλά βοηθούν και στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Βέβαια, θα μου πείτε, όπως είναι η γενικότερη κατάσταση, σε λίγο αντάρτικο των πόλεων θα δούμε.  Χρειάζονται λοιπόν άτομα να ξέρουν να χειρίζονται ένα καλάζνικοφ, ένα ούζι, μια χειροβομβίδα, ένα μπαζούκας στη ανάγκη, βρε αδελφέ!

.

Μ΄ αυτά και μ’  αυτά λοιπόν, μάθαμε όλοι μας πιά τι ακριβώς σημαίνουν οι λέξεις «δικαιοσύνη» και «διαφάνεια» και «ανθρώπινα δικαιώματα» (των άλλων)…

10 Σχόλια to “Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ανθρώπινα Δικαιώματα”

  1. Μα καλά, το έγραψαν κιόλας!! Να το στείλουμε στην τηλ να τοβγάλουν σε εκπομπές…Απελπησία…
    Καλημέρα

  2. Πες τα Χουλκ μου γιατί όταν τα λέω εγώ σε συζητήσεις με λένε αντιδραστικό και παράξενο και περιθωριακό!!!
    Τους σιχάθηκα πλέον όλους τους!

  3. Μόνοι μας δεν πρόκειται να γίνουμε άνθρωποι ποτέ, ακόμα και δάνεια να πάρουμε, θα τα δώσουμε να τα διαχειριστούν οι κλέφτες! Ας έρθουν οι μαύροι λοιπόν με τα μεγάλα εργαλεία να μας περιποιηθούν καλά καλά και μετά από 10 χρόνια ίσως αλλάξουμε μυαλά…

    Περαστικά μας!

  4. χΑ! Τελικά εμείς δεν είμαστε άνθρωποι!
    Λες να μας σώσει το ΔΝΤ τελικά; Λες να βάλουμε μυαλό; Γιατί εγώ μας έχω ικανούς, μέχρι κι αυτούς να διαφθείρουμε…

  5. Ξεράθηκα διαβάζοντας αυτή την νομοθετική ρύθμιση της άφεσης αμαρτιών. Κι αν ήταν μόνο άφεση! Πάντα το έλεγα ότι έχουμε ένα κακοποιό κράτος, αλλά και δηλωμένο με τέτοιον τρόπο δεν το είχα φανταστεί! Τώρα μπορώ να φύγω ήσυχος και ικανοποιημένος απ’ αυτόν τον κόσμο ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ!

  6. Σήμερα έμαθα ότι σε αντίθεσα με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες οι υπάλληλοι της Βουλής όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν τίποτα από την κρίση αλλά παίρνουν κανονικότατα και τους 16 (!) μισθούς τους. Και μάλιστα ότι τις προηγούμενες μέρες έγιναν άλλες 20 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη Βουλή!!!!!
    Ελπίζω να είναι υπάλληλοι security γιατί πραγματικά … θα τους χρειαστούν!

  7. Αυτό που έγραψε ο Καημός είναι σοβαρό. Για το θέμα μας, επειδή δουλεύω σε δήμο, το ξέρω το θέμα και τους βλέπω γιατί έχουν φέρει και σε μας τέτοιους. Γίνεται λοιπόν για να τους σωφρονίσουν. Υποτίθεται… γιατί στέκονται γύρω από τις πόρτες, πίνουν καφέ και καπνίζουν και δεν κάνουν τίποτα. Απλά υπογράφουν ότι παρουσιάστηκαν. Δεν πληρώνονται βέβαια, αλλά έτσι ο καθένας κλέβει και αντί για φυλακή την αράζει σε μια είσοδο δημοτολογίου και την βγάζει καθαρή την υπόλοιπη μέρα. Είναι έξω και κάνει ό,τι έκανε πριν τον βάλουν μέσα. Τρώει για παράδειγμα τα κλεμμένα. Θα έπρεπε να δουλεύουν χειρονακτικά (φυτείες, δρόμους, λατομία) και όχι αργόσχολοι να την αράζουν σε μια καρέκλα με φραπέ και τσιγαράκι.

  8. ti na po.sokaristika.auto,tipota allo.

  9. Μπερδεύτηκα…Πάω να το ξαναδιαβάσω…
    Σε φιλώ προς το παρόν…
    Καλημέρες…

  10. @ ολοι
    Τα σχόλια επί των σχολίων είναι, φαντάζομαι, περιττά…

    @ Maria :Καλωσόρισες.

    @ Άθεος
    Καλωσόρισες. Συμφωνώ, με όσα λες, αλλά στο ΦΕΚ μιλάει ξεκάθαρα για ‘προσλήψεις’. Δε νομίζω να μη πληρώνονται. Πολύ φοβάμαι, ότι δεν είναι απλώς για σωφρονισμό το μέτρο -αλλά για πλήρη αποκατάσταση…

Σχολιάστε